Jobba som valombudsman för SSU i Karlskoga

SSU är Socialdemokraternas ungdomsförbund och samlar unga över hela landet. Det är en plats där unga socialdemokrater kan växa och utvecklas, både som individer och framtida politiker. SSU Möckeln, den lokala SSU-klubben i Karlskoga och Degerfors, präglas av en stark gemenskap och kamratskap. Nu vill vi ta vår klubb till nästa nivå med skarpa politiska förslag, en fantastisk valkampanj och ännu fler medlemmar. För att nå detta behövs såklart den bästa ombudsmannen som kan bistå oss i vårt arbete för en mer jämlik framtid!

Som ombudsman jobbar du med att utveckla SSU-klubben politiskt såväl som organisatoriskt. Det kan handla om att arrangera klubbstyrelseutbildningar, grundkurser och workshops om medlemsvärvning. En stor del av arbetet är att rekrytera och aktivera nya medlemmar till organisationen. Du finns också till för att agera stöd gentemot klubbens styrelse. Det kan innebära allt från att arrangera ett politiskt seminarium till andra större arrangemang eller att assistans i löpande administrativa uppgifter. Under valåret går en stor del av SSUs verksamhet ut på att bedriva valrörelse på olika sätt och säkerställa att ungas perspektiv alltid lyfts inom politiken – något som genomsyrar ditt arbete som valombudsman. Sist, men inte minst, är du också en viktig länk i klubbens kontakt med andra SSU-klubbar och övriga organisationer inom arbetarrörelsen lokalt.

Tjänsten utgår från Karlskoga arbetarekommuns expedition. Resor inom kommunen och Örebro län förekommer i tjänsten och B-körkort är därför ett krav. Det är en fördel om du har tillgång till egen bil.

Vem söker vi?

Vi söker dig som brinner för att förändra på lokal nivå och trivs i stora sociala sammanhang. Du har gärna din bakgrund i en ideell organisation, men framför allt har du erfarenhet av ledarskap. Vi ser positivt på om du har eller har haft förtroendeuppdrag inom politik eller fackliga organisationer. Som person är du effektiv, strukturerad och trivs med att arbeta självständigt. Du är också tydlig, prestigelös samt tycker om att vara i kontakt och samarbeta med många och olika människor.

Arbetet kräver att du kan kommunicera i både tal och skrift på svenska, övriga språkkunskaper är ett plus. Du har en avslutad gymnasieutbildning och eftergymnasiala studier är meriterande.

Vid anställning krävs medlemskap i SSU eller SAP. Alla SSUs anställda förväntas vara goda
ambassadörer för våra värderingar och idéer. Då SSUs målgrupp är ungdomar mellan 13 och 30
år ser vi gärna sökande nära i ålder till våra medlemmar.

Tjänsten är på heltid i 6 månader, och pågår åtminstone fram till september månad. Oreglerad
arbetstid. Lön enligt kollektivavtal.

Klart du ska söka!

Skicka ditt cv och ett personligt brev till orebro-lan@ssu.se senast 31 mars. Intervjuer sker
löpande. Anställning sker enligt överenskommelse.

Se mer om vår verksamhet på instagram:
@ssumockeln
@ssuorebrolan

Vid frågor kontakta:
Distriktsordförande: Saga Åkerström, 072-337 37 85, saga.akerstrom@ssu.se
Facklig kontakt: Mergim Uka, 073-372 40 27, mergim.uka@ssu.se