2 november 2017

Så Andrea, vad handlar årets höstkampanj om?

Det är det som är så spännande! Det beror helt enkelt på var vi är och vilka vi frågar. Distrikt, kommuner och klubbar har tagit fram egna höstkampanjer med eget politiskt innehåll, men en sak är säker – det är en massa SSU:are i hela landet som kampanjar om frågor som ökar jämlikheten lokalt.

Varför är det så viktigt att prata om jämlikhet lokalt?

Att skapa ett jämlikare samhälle är ju själva grunden till varför någon ens ska vara sosse. Det är också en tydlig skillnad mellan rött och blått. Och hur skapar vi jämlikhet lokalt? Jag tror inte att någon från ett huvudkontor i Stockholm bäst kan svara på det. Svaren ligger i stället hos de personer som faktiskt upplever den ojämlikhet som finns där de bor. Det är bara så vi kan veta vad som är prioriterat för att öka jämlikheten.

Vad ser du mest fram emot under höstkampanjen?

Jag ser absolut mest fram emot att se vilka politiska frågor som är mest prioriterade bland alla medlemmar! Jag är också nyfiken på att se vilka kampanjmetoder som kommer att användas. På vilket sätt och var kommer vi att få flest nya medlemmar? Och vad är de nya medlemmarnas egna drivkrafter? På vilket sätt kommer det att vilja hjälpa oss i valrörelsen? Det finns helt enkelt så många spännande saker att se fram emot under en höstkampanj!

Höstkampanjen pågår till den 26 november. Vad kommer att ha hänt när de tre veckorna har gått och kampanjen är över?

För det första kommer vi att ha många fler medlemmar när kampanjen är över. Vi kommer dessutom att ha ännu fler självsäkra medlemmar som har vuxit och som nu vet att de klarar av att formulera helt egna kampanjer och det i sin tur kommer säkert att skapa ringar på vattnet. Vi behöver vara ännu fler, och inte färre, som är med och formar politik. Unga blir allt för ofta tillsagda att vi inte riktigt har kunskapen och erfarenheten som krävs för att vara med och staka ut framtiden politik. Höstkampanjen kommer att bevisa den raka motsatsen!