27 juli 2018

Från onsdagen den 1 augusti till lördagen den 4 augusti samlas över 600 av SSU:s främsta valarbetare från Ystad till Gällivare för att kicka igång valrörelsen på SSU:s valläger 2018. Det kommer hållas seminarier, aktiviteter och kampanjer för att tagga igång SSU:arna som kommer vara muskeln i den socialdemokratiska valrörelsen runt om i landet.

Under vallägret kommer bland annat valrörelsens hittills största dörrknack att genomföras. Vallägret kommer också gästas av flera S-toppar. Tal hålls av bland annat Stefan Löfven, Karl-Petter Thorwaldsson och Annika Strandhäll.

Det kommer att bli fyra fantastiska dagar där vi kickar igång den socialdemokratiska valrörelsen. Vi har ett fullspäckat program med politik, spex och spelningar för att tagga igång SSU:s främsta valarbetare, säger Philip Botström, förbundsordförande SSU.

Media är välkomna att bevaka vallägret. Det krävs dock föranmälan. Föranmälan sker här: https://podio.com/webforms/21286725/1475706

Presschema med hållpunkter

Onsdag 1/8
15.30 Invigning med tal av SSU:s förbundsledning Philip Botström och Andrea Törnestam, LO:s ordförande Karl-Petter Thorwaldsson och uppträdande av Love Antell

Torsdag 2/8
15.00 Superdörrknack med Lena Rådström Baastad, Peter Hultqvist, Anders Ygeman och Helene Hellmark Knutsson.

Fredag 3/8
20.00 Fotbollsturnering och prisutdelning av Stefan Löfven
21.00 Tal av Stefan Löfven

Lördag 4/8
10.00 Pride-upptakt med Annika Strandhäll
13.00 Pride-parad i Stockholm

För att boka in intervjuer med SSU:s företrädare hänvisas till presskontakt nedan. För att boka in intervjuer med S-företrädare hänvisas till deras respektive presskontakt för tillfället. Går att hitta på regeringen.se eller socialdemokraterna.se.

Presskontakt
Pavlos Cavelier Bizas, pressekreterare
Telefon: 070 350 43 57
E-post: pavlos.cavelier@ssu.se

Om SSU
Sveriges Socialdemokratiska Ungdomsförbund, SSU, är Sveriges viktigaste politiska ungdomsförbund. Vi är en folkrörelse som samlar över 10 000 medlemmar som kämpar för jämlikhet. SSU påverkar och driver samhällsutvecklingen i de frågor som är viktiga för våra medlemmar och relevanta för unga i Sverige. SSU är frihetens ungdomsförbund sedan 1917.