21 mars 2019

22-24 mars hålls Socialdemokraternas fyrtionde kongress i Örebro. Temat är framtidens kompetensförsörjning och kongressen ska fatta beslut om två program. Ett politiskt om jobb, omställning och utbildning och ett organisatoriskt om hur Socialdemokraterna ska bli en stark folkrörelse i framtiden.

Inför kongressen har SSU kritiserat Socialdemokraterna för att man valt att inte prata om gymnasie- eller grundskolan. Det är det viktigaste verktyget för att klara framtidens arbetsmarknad, men ändå har S valt att inte prata om det på kongressen. Det tycker SSU är fegt, och minskar chanserna att på riktigt kunna möta framtidens utmaningar.

På plats i Örebro kommer SSU framför allt att försöka göra förändringar i programmet som handlar om organisation. Läs mer om de förslag vi kommer att driva här. Är du på plats i Örebro kan du också träffa SSU på vårt seminarium klockan 8.00 på lördag. Då berättar vi mer om förslagen, diskuterar framtidens S med en panel och sätter Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad i heta stolen. Läs mer här.

Vår ordförande Philip Botström kommer att hålla tal på lördag klockan 13.00 och kommer ägna resten av tiden åt att driva igenom SSU:s förslag. Vår förbundssekreterare Andrea Törnestam kommer att sitta i presidiet och hålla kolla på att kongressen funkar som den ska.

Vill du veta mer om vad SSU ska göra på plats eller har några andra frågor? Kontakta vår kommunikationschef Amanda Borg på amanda.borg@ssu.se