24 november 2017

Ingen har missat de senaste veckornas upprop under #metoo. I bransch efter bransch vittnar kvinnor om övergrepp, trakasserier och övertramp och det är inte svårt att se vilken stark struktur detta är. Politiken är såklart inte fredad och vi på SSU-förbundet blir förbannade och ledsna när vi läser om vad som pågår i politiken.

Vi vill försäkra er om att SSU tar det här på största allvar och kommer att fortsätta jobba hårt för att vår organisation ska vara en trygg plats för alla som väljer att engagera sig politiskt. Vi behöver bli ännu bättre på det och därför kommer vi att göra en ordentlig genomlysning av hur vi som organisation arbetar mot sexuella ofredanden, samt uppdatera policy, handlingsplaner och spridningsrutiner.

Om man varit med om sexuella ofredanden eller har fått höra att det hänt någon annan kan man så länge höra av sig till andrea.tornestam@ssu.se, förbundssekreterare och eleonore.eriksson@ssu.se, kanslichef. Alla fall och frågor som kommer in till oss kommer att tas på största allvar och hanteras därefter. Tveka inte att höra av dig!