Kampanjbild Rivstart

SSU rivstartar 2021 med ett spännande och lärorikt tvådagarsprogram! Anmäl dig nu innan platserna tar slut.

 • 1

  Om Rivstart 2021

  På grund av Coronapandemin kan inte SSU anordna fysiska aktiviteter. Men dagen pandemin är över ska vi vara redo igen! Rivstart 2021 kommer ge inspiration och energi för ett 2021 som blir bättre än 2020. Anmälan är obligatoriskt för att vara säker på att få en plats.

 • 2

  När och var?

  Hela programmet är digitalt och öppet för alla medlemmar från hela landet. Du väljer själv vilka föreläsningar och workshops att delta i, sätt ihop ditt egna schema!

 • 3

  Early bird gets the word

  Anmäl dig tidigt och få en bok! De första 50 anmälda deltagarna får en bok hemskickad, fint va?

4–5 januari 2021. Grymma talare och pass. Helt gratis. Sätt ihop ditt eget schema.

4 januari

11:20–12:10

Konservatismens och extremhögerns frammarsch

En superintressant föreläsning av Niclas Nilsson på EXPO om hur konservatismen drar fram över Europa. EXPO är en stiftelse som samlar information om rasistiska grupper, nätverk och fenomen, och har Nordens största arkiv över extremhögern.

13:00–13:50

Är du en mästerförhandlare?

I politiken handlar mycket om att kunna kompromissa. När ska man stå på sig och när ska man tumma på sina principer? Alexander Winge leder ett uppskattat rollspel där du får pröva dina förhandlingsskills!

Let’s get started SSU

Är du ny i SSU eller varit med ett tag och känner att det är dags att växla upp engagemangsnivån? Då ska du inte missa när Aza Cheragwandi ger tips och inspiration på SSU-verksamhet som kan anordnas lokalt, både under pandemitider och efter pandemin!

14:10–15:00

Guide till vår stora feta röra

Att SSU är ungdomsförbund till Socialdemokraterna känner alla till. Men vilka är alla andra sidoorganisationer i den socialdemokratiska rörelsen i Sverige och internationellt? Karina Cubilla på Olof Palmes internationella center ger en snabbkurs på hur ni kan utöka era nätverk och samarbeta både lokalt, nationellt och internationellt.

14:10–15:30

Ledarskap i 2020-talet

Vill du utvecklas som ledare för att våga ta nästa steg i ditt politiska engagemang? Carina Persson, vd på Campus Bommersvik ger dig möjlighet att själv fundera över ett modernt och inkluderande ledarskap för 2020-talet.

15:40–16:30

Heta stolen med Matilda Ekeblad (MUF)

Deltagarna får ställa sina frågor till Matilda Ekeblad, nyvald MUF-ordförande. Ta chansen och ställ din fråga till vår främsta motståndare! 

5 januari

10:00–12:00

Debattera: Hur uppnår vi ekonomisk jämlikhet?

Vad ska vara målet med vår ekonomiska politik? Vilken är den bästa politiken för ett jämlikt samhälle? I de mindre debattgrupperna får du chansen att komma med egna förslag för ekonomisk jämlikhet och ta ställning till andra förslag som finns i SSU! Debattgrupperna leds av förbundsstyrelsen.

Debattera: Hur räddar vi klimatet?

Alla säger att klimatet är jätteviktigt, men de konkreta förslagen räcker inte till. Delta i debatten om hur SSU kan ha den bästa klimatpolitiken som både räddar klimatet och som människor kan känna förtroende för! Debattgrupperna leds av förbundsstyrelsen.

13:00–13:50

Kan SSU bli bättre än MUF på att vinna partikongresser?

MUF är erkänt duktiga på att driva igenom förslag på Moderaternas partistämma. Kan SSU bli bättre? Nu har vi chansen, i november anordnar S sin partikongress och SSU mobiliserar stort. Lyssna på SSU:are från hela landet som berättar hur de fick igenom motionerna, var med och ta fram planen för hur SSU ska göra avtryck på S-kongressen, du kan dessutom vinna ny merch!

14:10–15:00

Så ska nästa förbundsstyrelse väljas

SSU:s valberedning berättar om hur de kommer jobba inför SSU:s kongress i augusti då en förbundsstyrelsen väljs. Har du frågor om hur det funkar med nomineringar och styrelseval kan du få svar direkt av valberedningen som representeras av sammankallande Viktor Sundberg och Paulina Granberg.

Vilken bok får man om man anmäler sig först?

Det blir en överraskning och den skickas ut i början av nästa år förutsatt att du deltog i något av passen!

Hur deltar man?

Alla som anmält sig och fått en plats kommer få informaton via e-post med en Zoomlänk att ansluta till. För att kunna ställa frågor och delta i diskussioner måste du se till att ha bra uppkoppling, ha kameran på och vara någonstans utan störande ljud.

När får jag besked om jag kommit med?

Inom 1–3 dagar får du en bekräftelse via din mail vilket/vilka pass du är antagen till. Glöm inte att dubbelkolla skräpposten.

Vem får söka?

Alla medlemmar i SSU får anmäla sig, det finns begränsade antal platser på de olika passen så anmäl dig i god tid för att få en plats.

Kostar det något att anmäla sig?

Nej, det är helt kostnadsfritt.

Kursansvarig

4–5 januari 2021. Grymma talare och pass. Helt gratis. Sätt ihop ditt eget schema.